NÚRIA ROSSELL al Museu de l'Harmonia de l'Hospitalet

5+5 Obra contemporània sobre paper. Cinc pintores xineses + Cinc pintores catalanes  

Del 6 de novembre al 7 de desembre de 2014 

L'Harmonia. Espai d'art  · Plaça Josep Bordonau i Balaguer 6  (L'Hospitalet de Llobregat)

Horari · de dimarts a divendres, de 17 a 20 h; els dissabtes i diumenges, d’11 a 14 h, i els dilluns i festius, tancat

"5 +5 és una feliç trobada entre cinc artistes catalanes i cinc artistes xineses. Què és el que relaciona o què és el que comparteixen artistes d'origen tan diferent? Segurament sigui una tendència a la intimitat, la pràctica d'un art delicat i una qualitat tècnica i poètica que les allunya de qualsevol concessió a la facilitat". Àlex Mitrani.  
"Hi ha aquí unes virtuts clau com la intimitat i la concisió que, en una època de saturació i excessos, adquireixen una dimensió moral. El projecte 5+5 representa una de les opcions més legítimes per a l’art avui, una font recobrada de força i pertinença: l’opció de la sensibilitat basada en l’ofici i l’atreviment, en la tradició i la llibertat”. Àlex Mitrani



NÚRIA ROSSELL presenta la seva sèrie A flor de Pell, pintures acríliques sobre paper fet a mà amb assemblatge de pedra gravada.

Segons les seves paraules:

La duresa es transforma en fragilitat i la fragilitat, en duresa. Res no podria existir sense el seu contrari, l’un forma l’altre, s’alimenten, es generen, es creen, es transformen, es necessiten, un acciona i l’altre reacciona. Es tracta d’un dinamisme continuat de les forces de la natura, que han d’estar en un equilibri constant. Aquesta interacció entre forces genera nova vida.
La creació artística, l’engendrament d’un nou ésser, la força de la dona… Tots aquests propòsits són a A flor de pell, una sèrie d’obres sobre paper amb un element singular, els còdols, sobre els quals duresa i fragilitat es complementen i transformen la pedra en memòria viva.

La mar despulla de mots
la sorra on escric els primers versos.
Ara em retorna els còdols
perquè hi gravi les meves memòries.

Núria Rossell, 2012