NEUS COLET i CLARA OLIVA

participen a la col·lectiva EMPREMTES DE DONES
GRAVADORES DE CATALUNYA I ARGENTINA
Del 9 al 28 de maig de 2009

Casal Vallromanes
Rambla de Vallromanes 65 · Vallromanes
Inauguració: dissabte 9 de maig a les 18.30 h
Taula Rodona: dissabte 23 de maig a la sala de conferències a les 19 h

Argentina i Catalunya són dos països en constant interacció cultural. Les arts plàstiques no s’escapen d'aquest intercanvi actiu. El gravat com a disciplina tradicional de l'art, tampoc. Aquesta especialitat de les arts plàstiques consisteix en la impressió d'una matriu plana sobre un paper per obtenir una sèrie de la mateixa imatge. El gravat té un tradició extensa dins de les belles arts, però a la vegada és un camp que es troba en constant renovació.

El paper com a suport lleuger de les imatges del gravat, fa possible realitzar activitats de difusió d'aquesta disciplina a nivell internacional. Es generen trobades, fires, biennals, triennals, exposicions de gravat arreu del món. En aquest marc de connexió diversa ens hem trobat les integrants d'aquest projecte. Hem intercanviat informació, hem creat col·laboracions professionals i relacions d'amistat. Fruit d'aquesta interacció constant ha sorgit aquesta proposta d'exposició col·lectiva que us presentem.

En ella podem apreciar diferents expressions del gravat. Des de la tècnica més antiga, la xilografia, fins a les modernes impressions digitals. Del suport tradicional, el paper, a l'experimentació en altres formats.